Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher spotlight – Qassa

Qassa Interview

Deze maand is de Publisher spotlight voor niemand minder dan Qassa! Ontdek hieronder meer over wat ze doen en wat ze te bieden hebben.

Wie is het gezicht achter Qassa?
Qassa België bestaat uit een klein team. Ik, Mariëlle Maes, ben het aanspreekpunt op commercieel vlak voor zowel Vlaanderen als Wallonië. Ledenservice is opgesplitst. Voor het Vlaamse gedeelte is Joyce verantwoordelijk en voor het Franse gedeelte is dit Nesrine. We zijn met ons kantoor gevestigd in Nederland, Zeewolde behalve de Franstalige collega, die werkt vanuit Brazilië.

Wie is jullie doelgroep?
We willen ons richten op online shoppers, maar merken op dat onze doelgroep iets ‘volwassener’ is, met mensen tussen de 30 en 40 jaar oud. Iedereen is uiteraard welkom!

Enerzijds is Qassa een cashbackpartij, hoe werkt de cashback in dit geval?
Ons online platform biedt de mogelijkheid om een account aan te maken en direct te beginnen met winkelen. Hoewel we geen 100 % cashback bieden, zoals sommige andere cashback-partijen wel doen, hebben we een uniek aanbod! Dit komt omdat we oorspronkelijk zijn begonnen als een loyalty platform. Hierop bevonden er zich online spelletjes, die er nu nog steeds te vinden zijn zoals Bingo. Een grote favoriet bij Qassa! Naast spellen organiseren we regelmatig prijsvragen, waarbij leden coins kunnen verdienen door simpelweg op de e-mail te klikken. Om dit alles mogelijk te maken, behouden we een deel van de commissie voor onszelf, zodat leden een percentage van hun aankoopbedrag als cashback kunnen terugkrijgen.

De cashback die de Qassa-gebruiker ontvangt, wordt omgezet in coins omdat er tegenwoordig meer terughoudendheid is met het vermelden van de geldbedragen, vooral voor financiële partijen. Daarom hebben we gekozen om het in een fictieve eenheid te benoemen. Voor elke 1000 coins ontvang je bijvoorbeeld1 cent en kan je ervoor kiezen om het bedrag te laten uitbetalen in cadeaubonnen van bijvoorbeeld Bol. Een andere optie is om het geld laten overschrijven op je rekening. In het verleden kon je dit geld ook doneren maar omdat we nog maar pas een platform zijn is dit niet mogelijk, maar we willen zeker kijken naar de opportuniteit.

Anderzijds is Qassa een emailpartij, hangen deze twee zaken samen of wordt dit volledig apart gezien?
Ons platform heeft veel met elkaar te maken maar tegelijkertijd ook niet volledig. Doordat we oorspronkelijk zijn begonnen als loyalty platform zien we dat leden voornamelijk naar het platform komen om Bingo te spelen en de e-mails te ontvangen. Daarom hebben we ook nieuwsbrieven waarmee we veel andere leden bereiken. Daarnaast hebben we ook leden die nooit op de site komen en alleen maar op de mails klikken en alsook een combinatie van beide. Voor België is het ook mogelijk om campagnes die geen cashback toestaan in de mailing op te nemen zonder dat ze op de website staan.

Met onze nieuwsbrieven bereiken we 20.000 leden in Vlaanderen en in Wallonië bedraagt dit 7.500 leden. In onze nieuwsbrief staan open voor het gebruiken van exclusieve kortingscodes en vouchers, maar het kan verschillen per adverteerder. Sommige adverteerders mailen we maandelijks op CPS basis of o.b.v. fixed fee’s maa sommige adverteerders bieden ook exclusieve codes aan in ruil voor promotie. We staan er altijd open om te kijken wat de mogelijkheden zijn en te gaan testen.

Welke segmenten doen het goed bij jullie en waar wil je nog meer op inzetten?
Qassa doet het voornamelijk goed binnen segmenten zoals finance, home en living en fashion. Opmerkelijk om te zien is dat er een aantal specifieke campagnes zijn die het verrassend goed doen. Daarnaast zien we soms ook kleine verrassingen van campagnes waarbij niet meteen van gedacht wordt dat ze goed zullen presteren, maar die dan juist wel veel omzet genereren.

Het liefste van al willen we graag nog meer inzetten op travel maar zij zijn vaak geen fan van cashbackpartije. Over het algemeen willen we inzetten op alle segmenten. Op onze website bieden we ook categorieën aan en we lanceren regelmatig thema’s, zoals voor de zomerperiode, reisthema’s, geschenken, en meer. Het is daarom leuk om per categorie aantrekkelijke winkels te hebben staan.

Hoe onderscheiden jullie zich t.o.v. de concurrentie?
Het voordeel is dat we zijn begonnen als loyalty platform en we hierdoor een loyale database hebben opgebouwd. Op deze manier kan Qassa zich onderscheiden ten opzichte van de concurrentie.

Waarom zouden adverteerders met jullie moeten samenwerken?
Ondanks we een klein team zijn, schakelen we snel terug en kunnen we ook heel gemakkelijk internationale deals maken. Ook hebben we interne designers die banners kunnen maken als dit niet zou lukken langs de adverteerders hun kant. Als je ons vandaag zou opbellen of mailen dan wordt dit meteen opgezet en is het heel snel klaar, wat zeker ook een kracht is van ons.

Komen er nieuwigheden aan voor Qassa? Zo ja, kan je hier iets meer over vertellen?
Er zijn een paar nieuwigheden die eraan komen maar waar we helaas nog niks over kunnen vertellen. We hebben recentelijk veel inspanningen geleverd om onze website achter de schermen te optimaliseren. Vorig jaar hebben we uitgebreide vernieuwingen doorgevoerd om de prestaties te verbeteren. Deze heeft een volledig nieuwe look gekregen. Zo hadden we eerst een wallpaper maar die is weggehaald. Daarnaast zijn er ook boosters geïmplementeerd. Wanneer je in de zoekbalk naar een winkel zoekt, verschijnt deze nu als eerste. Bovendien staat de winkel altijd bovenaan in zowel je inbox als je online maillezer op de website.

Wat vinden jullie van de samenwerking met TradeTracker? En zijn er verbeterpunten?
Ik vind het een aangename samenwerking, altijd leuke mensen en er wordt snel teruggekoppeld. Daarnaast vind ik TradeTracker als netwerk ook heel fijn om mee samen te werken.

Momenteel zijn er geen specifieke verbeterpunten voor TradeTracker als netwerk. Maar we kunnen samen wellicht de mogelijkheden tussen Qassa en adverteerders verder verkennen. Bijvoorbeeld, als er vraag is naar thematische mailings of andere initiatieven, kunnen we daar altijd voor zorgen.

Wil jij ook een samenwerking aangaan met Qassa? Stuur dan een mailtje naar je accountmanager!


Previous:

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Next:

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

You might like...

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Find out more

Publisher spotlight – Qassa

Find out more