Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

E-mailmarketing tips voor affiliates

E-mailmarketing is een van de beste tools om producten of diensten online te promoten. Als affiliate aan e-mailmarketing doen, kan dus ook heel wat inkomsten opleveren, mits een goede aanpak.

E-mailmarketing: ja, maar!

Alvorens je abonnees te bombarderen met e-mails, moet je ervoor zorgen dat je de toestemming hebt van deze personen. Wil je in regel zijn, moeten deze personen “double opt-in” zijn. Dit betekent dat indien een klant of bezoeker zich op jouw nieuwsbrief inschrijft, hij een e-mail dient te ontvangen waarin hij nogmaals zijn inschrijving bevestigt. Voorzie ook steeds een opt-out link zodat abonnees zich eenvoudig kunnen uitschrijven.

E-mailmarketing vs. nieuwsbrief

Maak een onderscheid tussen een “e-mail marketing campagne” en een “nieuwsbrief”. Nieuwsbrieven zijn geschikt voor bedrijven die allerlei informatie ineens willen communiceren. Deze types zijn niet de best converterende e-mails voor affiliates. Om goed converterende campagnes te lanceren doe je er goed aan om slechts één topic per e-mail te versturen. Dit zorgt ervoor dat je een gerichte subjectline kunt gebruiken en geen verwarring creëert bij jouw abonnees bij het lezen van de e-mail.

Waar moet u rekening mee houden bij het versturen van een nieuwsbrief?

  • Zorg ervoor dat de afzender bekend is bij de ontvanger;
  • Zorg voor een herkenbare headerimage;
  • Maak een aantrekkelijke subjectline maar vermijd woorden als “gratis”, “viagra” en speciale tekens. Deze zorgen er namelijk voor dat je sneller in de spambox terecht zult komen;
  • Vraag steeds toestemming aan de adverteerder om hun brandname in de subjectline te vermelden. Sommige adverteerders willen helemaal niet dat hun naam wordt weergegeven.

Welke campagne uitsturen?

  • Onderzoek jouw database doelgroep en bepaal welke type campagnes interessant voor hen kunnen zijn;
  • Segmenteer jouw database op basis van leeftijd, geslacht en woonplaats;
  • Hou rekening met de periode van het jaar.

Welk promotiemateriaal is het meest geschikt voor e-mailmarketing?

  • HTML advertorials staan met stip op nummer 1 aangezien ze veel meer dan enkel een afbeelding bevat. Doordat mailprogramma’s vaak afbeeldingen blokkeren, blijft in de meeste gevallen enkel nog de tekst zichtbaar;
  • 500*500 image banners zijn ook geschikt voor e-mailmarketing maar worden vaker door mailprogramma’s geblokkeerd;
  • Combinatie van tekstlinks en banners.

Welke frequentie?

Onthoudt dat hoe vaker je mailt, hoe sneller een abonnee zich zal uitschrijven. Wat je uitstuurt heeft ook een grote impact. Een mailing voor jongerenreizen uitsturen naar 50 plussers, zal bijvoorbeeld niet bepaald een hoge conversie gaan opleveren. De ene doelgroep zal wat meer verdragen dan een ander. Dit betekent dan ook dat er voor elke database een andere frequentie van toepassing zal zijn. Een tip is het stelselmatig opbouwen van de frequentie en de return ervan te analyseren.

Optimalisatie

Verdere segmentatie van de database zorgt ervoor dat je heel gericht kunt adverteren. Dataverrijking lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Hiervoor moet je bij de bestaande abonnees nieuwe informatie weten te verkrijgen. Dit doe je best geleidelijk aan om opt-out’s te vermijden. Een methode waarbij je snel data kunt verrijken is het organiseren van een wedstrijd. De eerste vraag die je jezelf hier moet afvragen is: welke extra informatie heb ik nodig en wat ben ik met deze extra informatie. Kortom, wat brengt het voor jou op om over deze extra informatie te beschikken?

Wil je het meest uit een mailing halen? Test de mail dan eerst op een gedeelte van de database, bijvoorbeeld op 5-10%. Stuur de mail pas uit indien de test voor jou succesvol is.
A/B tests kunnen ook voor een behoorlijke toename in conversies zorgen. A/B testing houdt in dat er 2 versies van een mailing naar een testpubliek worden verstuurd. Na deze test kan de best presterende e-mail naar de rest van de database verstuurd worden. A/B testing kan op basis van subjectline, uur van verzending, inhoud,…


Previous:

QR-code export optie bij de linkgenerator

QR-code export optie bij de linkgenerator

Next:

Link replacer tool – automatisch links vervangen

Link replacer tool – automatisch links vervangen

You might like...

Publisher spotlight – Qassa

Find out more

AI en Affiliate Marketing: Kansen en Ethiek

Find out more

Belgian Travel Blog Awards

Find out more

Het einde van Third-Party Cookies bij Google Chrome

Find out more