Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher spotlight: CheckOutSam

Checkoutsam 1024x427
TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Sam van CheckOutSam beet de spits af voor de Belgische markt.

Vanwaar de keuze om een reisblog te starten?
Ik ben via mijn broer in de bouwsector terecht gekomen, waar ik voornamelijk aan leadgeneration deed, alleen interesseerde die sector me veel minder. Het doel om als affiliate te starten was er altijd al. Ik was vertrouwd met het concept en na advies van mijn omgeving zette ik de stap van de bouwsector naar de reissector. Daar heb ik nog steeds geen spijt van!

Voor welke uitdagingen sta je momenteel?
We zijn momenteel bezig met het uitbouwen van de Nederlandse versie van CheckOutSam. We hebben dus al even een succesvolle .be versie en zijn druk in de weer met het Nederlands broertje. Ondanks dat ik geen Duits spreek, ben ik momenteel wel bezig met het ontwikkelen van CheckOutSam in het Duits. Toen ik op zoek was naar uitbreidingsmogelijkheden, viel mijn keuze uiteindelijk op Duitsland na een rondreis in Australië en Azië enkele maanden geleden. Het was opvallend hoeveel Duitse toeristen er daar rondlopen. Daarnaast is de concurrentie van andere reisblogs vergelijkbaar met hier in België en is daar dus zeker nog ruimte voor een extra publisher. In Nederland is dat een compleet ander verhaal waardoor het al iets lastiger is om die markt te betreden. Het feit dat Duitsland zo veel groter is, biedt natuurlijk ook meer kansen. Bijkomend spreek ik in één klap Oostenrijk en een deel van Zwitserland aan! Na deze korte analyse wat her voor mij dus een vrij logisch vervolg van het CheckOutSam verhaal.
Naast de uitdagingen op vlak van nieuwe markten benaderen, is het voor mij eveneens een uitdaging om naar waarde geschat te worden. Ik steek veel tijd in content maar de tijd en energie die hiervoor nodig is, wordt niet altijd erkend door de adverteerders.
Wat zijn voor jou dan de criteria om met iemand te gaan samenwerken?
Voor mij zijn vertrouwen en relevantie de belangrijkste factoren. Ik ga altijd voor lange termijn samenwerkingen, dus ik moet het merk kunnen vertrouwen. Ik wil de links van de adverteerders goed kunnen integreren in de content, want dat converteert het beste. Dus ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen die relevant zijn aan de content die ik creëer.

Eerlijkheid naar de lezers toe is belangrijk en ik zorg altijd voor een bepaalde persoonlijkheidsfactor daarom probeer ik ten allen tijde trouw te blijven aan mijn principes. Ik heb soms een voorkeur voor bepaalde organisaties om op reis te gaan en kies er daarom voor om samenwerkingen te weigeren met andere gelijkaardige adverteerders.. Zo probeer ik voor elke bestemming een foto van mezelf toe te voegen. Lezers zien op die manier dat ik ook écht de reis gemaakt heb waar ik over schrijf.
Door de vrijheid en mogelijkheden die affiliate marketing biedt, kies ik er vaak voor om te schrijven over merken die ik zelf daadwerkelijk gebruik. Anderzijds probeer ik altijd alles zo objectief mogelijk over te brengen. De persoonlijke toets is aanwezig, maar het is niet omdat ik iets als negatief aanzie, dat iemand anders dat op dezelfde manier ervaart.

Hoe sta je tegenover Real Attribution?
Real Attribution kan erg interessant zijn voor bepaalde campagnes. Voor bijvoorbeeld grotere reispakketten en avontuurlijke reizen zie ik er wel voordeel in. Op een bepaald moment moet je de commissie met anderen gaan delen, maar je verdient ook op verkopen waar je normaal commissie misloopt. Het kan dus zeker een meerwaarde bieden.
Daarnaast vind ik het dashboard van TradeTracker zeer overzichtelijk. Je moet weinig doorklikken om je cijfers te kunnen analyseren of andere zaken te vinden.

Welke droom heb je voor ogen? Hoe zie jij de toekomst?
De doelstellingen in cijfers die ik voor mezelf gezet had, komen nu aardig dichtbij, maar ik zou het fijn vinden mochten we uitgroeien tot een KMO en we met een volledig team aan CheckOutSam werken. Mijn ultieme droom is uiteindelijk om van CheckOutSam een internationale waarde te maken.

Wat betreft de nabije toekomst, wil ik graag inzetten op pakketreizen en alles wat daar bij komt kijken (bv. reisverzekeringen). In die markt moet ik me wel nog wat verdiepen, want ik merk namelijk dat het merendeel van mijn doelgroep nu liefst alles zelf samenstelt.

Wij willen Sam graag bedanken voor het leuke interview! Heeft u als adverteerder interesse om met Sam samen te werken? Neem dan contact op met uw accountmanager!


Previous:

Black Friday: een terugblik

Black Friday: een terugblik

Next:

Google Chrome updates. Wat betekent dit voor u?

Google Chrome updates. Wat betekent dit voor u?

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more