Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Publisher spotlight: CheckOutSam


TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Sam van CheckOutSam beet de spits af voor de Belgische markt.

Vanwaar de keuze om een reisblog te starten?
Ik ben via mijn broer in de bouwsector terecht gekomen, waar ik voornamelijk aan leadgeneration deed, alleen interesseerde die sector me veel minder. Het doel om als affiliate te starten was er altijd al. Ik was vertrouwd met het concept en na advies van mijn omgeving zette ik de stap van de bouwsector naar de reissector. Daar heb ik nog steeds geen spijt van!

Voor welke uitdagingen sta je momenteel?
We zijn momenteel bezig met het uitbouwen van de Nederlandse versie van CheckOutSam. We hebben dus al even een succesvolle .be versie en zijn druk in de weer met het Nederlands broertje. Ondanks dat ik geen Duits spreek, ben ik momenteel wel bezig met het ontwikkelen van CheckOutSam in het Duits. Toen ik op zoek was naar uitbreidingsmogelijkheden, viel mijn keuze uiteindelijk op Duitsland na een rondreis in Australië en Azië enkele maanden geleden. Het was opvallend hoeveel Duitse toeristen er daar rondlopen. Daarnaast is de concurrentie van andere reisblogs vergelijkbaar met hier in België en is daar dus zeker nog ruimte voor een extra publisher. In Nederland is dat een compleet ander verhaal waardoor het al iets lastiger is om die markt te betreden. Het feit dat Duitsland zo veel groter is, biedt natuurlijk ook meer kansen. Bijkomend spreek ik in één klap Oostenrijk en een deel van Zwitserland aan! Na deze korte analyse wat her voor mij dus een vrij logisch vervolg van het CheckOutSam verhaal.
Naast de uitdagingen op vlak van nieuwe markten benaderen, is het voor mij eveneens een uitdaging om naar waarde geschat te worden. Ik steek veel tijd in content maar de tijd en energie die hiervoor nodig is, wordt niet altijd erkend door de adverteerders.
Wat zijn voor jou dan de criteria om met iemand te gaan samenwerken?
Voor mij zijn vertrouwen en relevantie de belangrijkste factoren. Ik ga altijd voor lange termijn samenwerkingen, dus ik moet het merk kunnen vertrouwen. Ik wil de links van de adverteerders goed kunnen integreren in de content, want dat converteert het beste. Dus ik ben altijd op zoek naar samenwerkingen die relevant zijn aan de content die ik creëer.

Eerlijkheid naar de lezers toe is belangrijk en ik zorg altijd voor een bepaalde persoonlijkheidsfactor daarom probeer ik ten allen tijde trouw te blijven aan mijn principes. Ik heb soms een voorkeur voor bepaalde organisaties om op reis te gaan en kies er daarom voor om samenwerkingen te weigeren met andere gelijkaardige adverteerders.. Zo probeer ik voor elke bestemming een foto van mezelf toe te voegen. Lezers zien op die manier dat ik ook écht de reis gemaakt heb waar ik over schrijf.
Door de vrijheid en mogelijkheden die affiliate marketing biedt, kies ik er vaak voor om te schrijven over merken die ik zelf daadwerkelijk gebruik. Anderzijds probeer ik altijd alles zo objectief mogelijk over te brengen. De persoonlijke toets is aanwezig, maar het is niet omdat ik iets als negatief aanzie, dat iemand anders dat op dezelfde manier ervaart.

Hoe sta je tegenover Real Attribution?
Real Attribution kan erg interessant zijn voor bepaalde campagnes. Voor bijvoorbeeld grotere reispakketten en avontuurlijke reizen zie ik er wel voordeel in. Op een bepaald moment moet je de commissie met anderen gaan delen, maar je verdient ook op verkopen waar je normaal commissie misloopt. Het kan dus zeker een meerwaarde bieden.
Daarnaast vind ik het dashboard van TradeTracker zeer overzichtelijk. Je moet weinig doorklikken om je cijfers te kunnen analyseren of andere zaken te vinden.

Welke droom heb je voor ogen? Hoe zie jij de toekomst?
De doelstellingen in cijfers die ik voor mezelf gezet had, komen nu aardig dichtbij, maar ik zou het fijn vinden mochten we uitgroeien tot een KMO en we met een volledig team aan CheckOutSam werken. Mijn ultieme droom is uiteindelijk om van CheckOutSam een internationale waarde te maken.

Wat betreft de nabije toekomst, wil ik graag inzetten op pakketreizen en alles wat daar bij komt kijken (bv. reisverzekeringen). In die markt moet ik me wel nog wat verdiepen, want ik merk namelijk dat het merendeel van mijn doelgroep nu liefst alles zelf samenstelt.

Wij willen Sam graag bedanken voor het leuke interview! Heeft u als adverteerder interesse om met Sam samen te werken? Neem dan contact op met uw accountmanager!

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer