Blogs

Find the latest news from the performance marketing industry, tips and tricks on how to better your affiliate marketing, in depth topic analysis by our selected opinion leaders and a glimpse of life inside TradeTracker around the globe.

Back to all blogs

Publisher Spotlight – Shoparize

Shoparize
In de maand mei worden de schijnwerpers gericht op Shoparize! In deze publisher spotlight duiken we dieper in op wat Shoparize precies doet, wat hun uniek maakt en welke voordelen adverteerders uit een samenwerking met Shoparize kunnen halen.

Kan je jezelf en Shoparize kort voorstellen?
Mijn naam is Sjoerd Neuvel en ik maak al bijna 2 jaar deel uit van het Shoparize team als business developer/account manager. Ik ben verantwoordelijk voor nieuwe en bestaande partnerships in de Benelux.

Mijn rol bestaat voornamelijk uit het analyseren en verbeteren van de online performance van onze partners. Ik kijk intensief met de partners mee hoe we hun online verkopen kunnen laten groeien via Shoparize.com en Google Shopping.

Shoparize onderscheidt zich als een van de grootste Comparison Shopping Services partners (CSS) in Europa, met een uitgebreid netwerk van meer dan 30.000 partners. We verbeteren en breiden onze diensten continu uit. In 2024 is bijvoorbeeld onze vergelijkingswebsite sterk gegroeid en is dit een mooie toevoeging op wat Shoparize te bieden heeft. We verwachten dat dit de komende jaren tot sterke groei in de omzet van onze partners zal leiden.

Wij bieden meerdere marketing services aan op basis van CPS (vergoeding per sale), CPC (vergoeding per click) of Fixed fee. We werken voornamelijk via het CPS model omdat onze partners voorkeur hebben voor no-cure no-pay en dat ze niet het risico lopen om voor clicks te betalen die niet tot sales leiden.

 • Promotie via onze vergelijkings website Shoparize.com
 • Financieren en beheren van managed CSS shopping campagnes.
 • Selfservice CSS shopping campagne. (fixed fee)
 • Uitgebreid performance dashboard.
 • Dedicated account management in alle EU landen.

Wie zijn de gezichten achter Shoparize Benelux?
Shoparize is meer dan tien jaar geleden opgericht door Dirk Verburg en Rodney Jaspers in Amsterdam. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot een team van 34 jonge gemotiveerde professionals uit meer dan 5 landen. Ons kantoor is gevestigd aan de Amstel, in het hart van het mooie Amsterdam. We ontmoeten onze partners graag persoonlijk tijdens evenementen, op ons kantoor of via google meets. In deze meetings streven we ernaar om meer te leren over hun bedrijf en om hen uiteindelijk te kunnen helpen met meer nieuwe klanten en verkopen.

Wat maakt Shoparize uniek en hoe kunnen jullie zich onderscheiden van andere Google Shopping Partners?
Shoparize heeft haar services tot een uniek niveau kunnen brengen door de ervaring van het managen van meer dan 30 duizend shopping campagnes en meer dan 3 miljard producten.

Onze kernwaardes zijn als volgt:

 • Transparantie: We voorzien onze partners van een dashboard waarin ze precies kunnen zien waar onze conversies vandaan komen, evenals waardevolle informatie over onze campagne.
 • Assertiviteit: We helpen en voorzien onze partners continu van het beste advies door te kijken naar de volgende punten:
  – Performance via Shopping/Shoparize.com
  – Commissie
  – Rejection rate
  – Attribution
  – Concurrentie
  – Website van de merchant
  – Product feed
  – Nieuwe trends binnen shopping en CSS zoals LIA, Kortingscodes etc.
 • Technische expertise: Wij onderscheiden ons met de continue technische ontwikkeling van onze producten zoals Shoparize.com en tooling zoals het dashboard om de performance voor onze partners te maximaliseren.

Als we een campagne zien die de potentie heeft om verder te groeien, kun je een reactie van ons team verwachten.

Wie is jullie doelgroep?
We werken met alle adverteerders die fysieke producten verkopen. Dit omvat mode en beauty, huis en tuin, elektronica, cadeauartikelen, sport en fitness enzovoort. Dus als je een adverteerder bent en een fysiek product op Google verkoopt, kunnen wij je helpen extra inkomsten en sales te genereren via shopping ads of via onze vergelijkingswebsite Shoparize.com.

Onze ideale doelgroep zijn shops die beschikken over:

 • Meer dan 20.000 bezoekers per maand.
 • Mooie webshop met goede reviews.
 • Productfeed van meer dan 500 populaire producten.
 • Met welke uitdagingen zijn jullie geconfronteerd en hoe hebben jullie deze aangepakt?

Er zijn meerdere uitdagingen die we met het gehele team aanpakken.

1. Feed – We hebben een team dat de feed controleert. We hebben een uniek intern feed- en campagnebeheer systeem dat betekent dat we feeds kunnen uitbreiden met extra informatie om het maximale potentieel te bereiken.

2. Voor de jaarlijkse pieken (bijvoorbeeld Black Friday) zoekt ons team contact met partners om onze campagne te optimaliseren zodat we het meeste uit deze drukke periode kunnen halen. Op dit moment bereiden we ons samen met adverteerders voor op Summer Sales en Summer of Sports.

Kun je een voorbeeld geven van een succesvolle samenwerking met Shoparize en een adverteerder via TradeTracker?
Er zijn meerdere succesvolle voorbeelden in België, Zoals:

 • Conrad.be is één van Europa’s toonaangevende digitale B2B sourcing platform, met meer dan 750.000 technische producten.
 • Vertbaudet.be is het grootste Europese merk op het gebied van kindermode en -verzorging.

Wat waardeer je aan de samenwerking met TradeTracker?
De proactiviteit! Op dit moment werken we nauw samen met het TradeTracker BE team, wat erg goed gaat. We zijn samen constant op zoek naar manieren om de prestaties te verbeteren van bestaande samenwerkingen, Tradetracker ondersteunt ons verder op meerdere gebieden zoals:

 • Faciliteren van een mooie interface en reporting voor beide partijen.
 • Implementeren van verbeteringen van de campagne zoals commissie wijzigingen.
 • Faciliteren van contactmomenten met nieuwe en bestaande klanten.

Heb je nog laatste woorden om adverteerders binnen ons netwerk te overtuigen?
Wij werken met een no cure-no pay model. We financieren de campagne zelf, dus het risico ligt 100 % aan onze kant. We staan altijd open voor een gesprek om samen te kijken naar mogelijkheden om merchants te helpen en bieden wij een testperiode aan waarin we onze performance en waarde kunnen bewijzen!

Zeker nu de summersale om de hoek staat is het een mooi moment om samenwerkingsmogelijkheden te bespreken!

Tot snel!


Previous:

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

TradeTracker vs Google Analytics 4: Wat is het verschil?

Next:

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

You might like...

Publisher Spotlight: Soms Ook Heimwee

Find out more

Hoe je influencer marketing kan inzetten voor jouw affiliate campagne!

Find out more

Promojagers x Familycard: Future, Flaws & Flowers event

Find out more

Publisher Spotlight – Shoparize

Find out more