Blogs

Vind hier het laatste nieuws uit de performance marketing-industrie, tips en trucs om uw affiliate marketing programma te verbeteren, diepgaande analyses door onze experts en een glimp van het leven binnen TradeTracker.

Q4 komt er aan! Bent u er al klaar voor?

extra kansen - Q4
Het spreekt redelijk voor zich dat in de afgelopen jaren het vierde kwartaal de belangrijkste verkoopperiode van het jaar is geweest voor veel adverteerders in e-commerce.

In België was er tot voor kort een verkooppiek te zien rond Sinterklaas en Kerst, waarna er al een opbouw plaats vond naar het vroegboekseizoen en de soldenperiode in januari. Daar voegen we sinds enkele jaren ook Black Friday aan toe, wat is komen overwaaien van de andere kant van de oceaan. Ondertussen heeft dit zich weten te ontwikkelen tot één van de belangrijkste verkoopgebeurtenissen. Black Friday is ondertussen onderdeel geworden van het Cyber Weekend en voor sommigen zelfs week. Wat eerst was ingesteld als alleen een Black Friday en Cyber Monday, is nu een volledige week van aanbiedingen en kortingen in de aanloop naar beide dagen.

Dan is er ook nog Singles Day, een populaire verkoopdag in China. Een dag die langzamerhand ook z’n intrede in België maakt, overigens in heel Europa, waar grote Chinese merken zich hebben gevestigd als e-commerce grootmachten.

Alle bovenstaande momenten zijn belangrijk voor het plannen van de marketingstrategie in het vierde kwartaal en dan vergeten we nog de herfstvakantie en Halloween.

Om er voor te zorgen dat je geen enkele kans mist, sommen we de datums hier op:

– Herfstvakantie – 28 oktober t/m 3 november

– Halloween – 31 oktober

– Singles Day – 11 november

– Cyber Week (s) – 25 november t/m 4 december

– Black Friday – 29 november

– Cyber Monday – 2 december

– Sinterklaas – 6 december

– Kerst – 25 december

Wat kunnen adverteerders doen?

Het belangrijkste wat merken kunnen doen, is zorgen dat ze goed voorbereid zijn. Met een vierde kwartaal dat elk jaar steeds weer groeit, zijn er veel adverteerders en affiliates op zoek naar beter plaatsingen, aanbiedingen en extra exposure. Om er voor te zorgen dat u voorbereid bent, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:

STAP 1: zorg voor voldoende budget

Met een extra budget kunnen er promotionele pakketten worden gekocht bij de meest relevante publishers voor de specifieke aanbiedingen. Toegewijde Black Friday affiliates hebben bijvoorbeeld al de eerste plekken op hun website ingevuld. Contacteer uw accountmanager om een duidelijk inzicht te krijgen over de verschillende partners en de mogelijke samenwerkingen.

STAP 2: zorg voor de juiste acties

Het kan soms moeilijk om zijn om aanbiedingen en/of kortingen te geven en daarmee een juist rendement te behouden. Er spelen meerdere factoren mee om met acties succes te krijgen. Dan kan het gaan om de lengte van de actie, wat voor soort actie het is en het bedrag of percentage van een korting. Terwijl acties op sommige producten goed werken, kan het ook goed zijn om eens na te denken om acties door te voeren over de hele site of een bepaalde productcategorie. Bezorgd over marges? Denk er dan eens over om pas een korting te geven wanneer er een bepaald bedrag gespendeerd werd. Je kan ook een ander soort actie in de markt zetten zoals gratis levering of andere creatieve manieren om de consument naar uw site te brengen en een aankoop te stimuleren.

STAP 3: timing is alles

Het verleden leert ons dat topposities op affiliatesites al vroeg worden geclaimd. Zo vroeg mogelijk een deal sluiten is nu ook eerder regel dan uitzondering. Dit leidt tot een “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” mentaliteit.

STAP 4: op maat

Uiteraard hebben de beste posities bij de grootste publishers een prijskaartje. Adverteerders kiezen er regelmatig voor om bepaalde publishers te negeren, omdat er te weinig budget is. In veel gevallen is het echter mogelijk om een voorstel op maat te ontvangen op basis van uw beschikbare budget. Meestal is er nog wel een vermelding te verkrijgen op uw gewenste affiliatesite, zelfs wanneer dat op het eerste gezicht onmogelijk leek.

STAP 5: neem contact op met uw accountmanager

Vanwege het grote aantal extra opties, is het soms moeilijk om de juiste kansen te kiezen. Niets is meer frustrerend dan uw extra budget uit te geven aan voorstellen die niet het gewenste resultaat produceren. Uw accountmanager kan u altijd advies geven op basis van voorgaande ervaringen en de data die ze beschikbaar hebben.

TradeTracker wil graag samen met u het vierde kwartaal succesvol afsluiten en de Cyber Week en Weekend goed neerzetten. Neem contact op met uw accountmanager en dan kunnen we er samen voor zorgen om records te breken in het laatste en vaak belangrijkste kwartaal van het jaar.

Misschien ook interessant...

Waar kan je momenteel op reis?

Dat er een groot verlangen is om terug op reis te gaan, staat niet ter discussie. Het kickstarten van de reissector is helaas afhankelijk van andere factoren. Dezelfde factoren die het afgelopen jaar veel invloed hebben uitgeoefend op de performance van onze geliefde travel klanten en publishers. Ondanks dat we voorzichtig durven dromen over een [...]

Meer

Publisher Spotlight: Thomas Loyens

TradeTracker zet regelmatig publishers in de spotlight om hun verhaal te doen en ervaringen te delen met anderen. Deze maand in de spotlight: Thomas Loyens. Wat is het verhaal achter Thomas Loyens? Ik ben ooit gestart als webdesigner met het ontwikkelen van webshops in Photoshop. Toen ben ik toevallig op een website die te koop [...]

Meer

Met deze tips verhoog jij jouw SEO-ranking

Of je nu een blog, webshop of gewoon leuke website hebt: er komt meer bij kijken dan het aantrekkelijk doen ogen. Eerst en vooral wil je dat mensen jouw site vinden. TradeTracker geeft je graag enkele tips en tricks om jouw positie op Google te verhogen. Ben jij juist gestart met jouw website? Of staat [...]

Meer

Nieuwe feature release – App Tracking & Mobile Metrics

De nieuwste feature van TradeTracker, Mobile Metrics, biedt adverteerders de mogelijkheid om hun mobiele app toe te voegen als onderdeel van hun campagne. App-installs, app-starts en in-app-transacties kunnen worden bijgehouden en zijn cross-device te volgen om affiliates eerlijk te belonen. Wat zijn Mobile Metrics? Tegenwoordig worden er bijna 250 miljard mobiele apps per jaar gedownload [...]

Meer