Nieuwste Tweets

    Sorry, no Tweets were found.

Recente Facebookberichten

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Latest Videos

TradeTracker’s International Performance Marketing Award submission

Real Attribution Launch Event With Launch Partner TMG

Internationaal bereik

Met kantoren in 19 landen is TradeTracker sterk internationaal vertegenwoordigd.

Hoewel het internet geen grenzen kent, zorgt de aanwezigheid van onze eigen medewerkers voor inzicht en waardevolle kennis van de lokale markten.

Wij spreken de taal en organiseren ontmoetingen met de belangrijkste partijen. Hierdoor zijn wij in staat om snel te schakelen, en kunnen wij campagnes en resultaten nog beter optimaliseren.

North America

03 October, 2019 by TradeTracker Belgium

extra kansen - Q4
Het spreekt redelijk voor zich dat in de afgelopen jaren het vierde kwartaal de belangrijkste verkoopperiode van het jaar is geweest voor veel adverteerders in e-commerce.

In België was er tot voor kort een verkooppiek te zien rond Sinterklaas en Kerst, waarna er al een opbouw plaats vond naar het vroegboekseizoen en de soldenperiode in januari. Daar voegen we sinds enkele jaren ook Black Friday aan toe, wat is komen overwaaien van de andere kant van de oceaan. Ondertussen heeft dit zich weten te ontwikkelen tot één van de belangrijkste verkoopgebeurtenissen. Black Friday is ondertussen onderdeel geworden van het Cyber Weekend en voor sommigen zelfs week. Wat eerst was ingesteld als alleen een Black Friday en Cyber Monday, is nu een volledige week van aanbiedingen en kortingen in de aanloop naar beide dagen.

Dan is er ook nog Singles Day, een populaire verkoopdag in China. Een dag die langzamerhand ook z'n intrede in België maakt, overigens in heel Europa, waar grote Chinese merken zich hebben gevestigd als e-commerce grootmachten.

Alle bovenstaande momenten zijn belangrijk voor het plannen van de marketingstrategie in het vierde kwartaal en dan vergeten we nog de herfstvakantie en Halloween.

Om er voor te zorgen dat je geen enkele kans mist, sommen we de datums hier op:

- Herfstvakantie – 28 oktober t/m 3 november

- Halloween – 31 oktober

- Singles Day – 11 november

- Cyber Week (s) – 25 november t/m 4 december

- Black Friday – 29 november

- Cyber Monday – 2 december

- Sinterklaas – 6 december

- Kerst - 25 december

Wat kunnen adverteerders doen?

Het belangrijkste wat merken kunnen doen, is zorgen dat ze goed voorbereid zijn. Met een vierde kwartaal dat elk jaar steeds weer groeit, zijn er veel adverteerders en affiliates op zoek naar beter plaatsingen, aanbiedingen en extra exposure. Om er voor te zorgen dat u voorbereid bent, is het belangrijk om de volgende stappen te doorlopen:

STAP 1: zorg voor voldoende budget

Met een extra budget kunnen er promotionele pakketten worden gekocht bij de meest relevante publishers voor de specifieke aanbiedingen. Toegewijde Black Friday affiliates hebben bijvoorbeeld al de eerste plekken op hun website ingevuld. Contacteer uw accountmanager om een duidelijk inzicht te krijgen over de verschillende partners en de mogelijke samenwerkingen.

STAP 2: zorg voor de juiste acties

Het kan soms moeilijk om zijn om aanbiedingen en/of kortingen te geven en daarmee een juist rendement te behouden. Er spelen meerdere factoren mee om met acties succes te krijgen. Dan kan het gaan om de lengte van de actie, wat voor soort actie het is en het bedrag of percentage van een korting. Terwijl acties op sommige producten goed werken, kan het ook goed zijn om eens na te denken om acties door te voeren over de hele site of een bepaalde productcategorie. Bezorgd over marges? Denk er dan eens over om pas een korting te geven wanneer er een bepaald bedrag gespendeerd werd. Je kan ook een ander soort actie in de markt zetten zoals gratis levering of andere creatieve manieren om de consument naar uw site te brengen en een aankoop te stimuleren.

STAP 3: timing is alles

Het verleden leert ons dat topposities op affiliatesites al vroeg worden geclaimd. Zo vroeg mogelijk een deal sluiten is nu ook eerder regel dan uitzondering. Dit leidt tot een “wie het eerst komt, wie het eerst maalt” mentaliteit.

STAP 4: op maat

Uiteraard hebben de beste posities bij de grootste publishers een prijskaartje. Adverteerders kiezen er regelmatig voor om bepaalde publishers te negeren, omdat er te weinig budget is. In veel gevallen is het echter mogelijk om een voorstel op maat te ontvangen op basis van uw beschikbare budget. Meestal is er nog wel een vermelding te verkrijgen op uw gewenste affiliatesite, zelfs wanneer dat op het eerste gezicht onmogelijk leek.

STAP 5: neem contact op met uw accountmanager

Vanwege het grote aantal extra opties, is het soms moeilijk om de juiste kansen te kiezen. Niets is meer frustrerend dan uw extra budget uit te geven aan voorstellen die niet het gewenste resultaat produceren. Uw accountmanager kan u altijd advies geven op basis van voorgaande ervaringen en de data die ze beschikbaar hebben.

TradeTracker wil graag samen met u het vierde kwartaal succesvol afsluiten en de Cyber Week en Weekend goed neerzetten. Neem contact op met uw accountmanager en dan kunnen we er samen voor zorgen om records te breken in het laatste en vaak belangrijkste kwartaal van het jaar.